1. junij 2019
»Naše poglavitno merilo je, da mora imeti izdelek, če gre npr. za kulinarični pridelek, vsaj 70% lokalnih surovin in seveda proizvajalec mora prihajati iz območja Dolenjske.«
Barbara Jerovšek pojasnjuje merila za kulinarične izdelke v projektu Dobrote Dolenjske.
1. junij 2019
»V Mirni peči je bil dan štrukljev – štruklji nekoč in danes, v Šentrupertu festival marmelade, v Škocjanu dan dolenjskih štrukljev in na Otočcu golf gourmet turnir.«
Barbara Jerovšek predstavlja kulinarične dogodke, ki so potekali v okviru projekta Dobrote Dolenjske.
1. junij 2019
»Najpomembneje je, da ima izdelek vsaj 70% lokalnih surovin in proizvajalec mora biti iz območja Dolenjske, torej lokalni.«
Barbara Jerovšek poudarja pomen lokalnih surovin in proizvajalcev iz Dolenjske.
1. junij 2019
»Na ta način tudi pozivamo obiskovalce, skupine, turiste, da pridejo k nam in v živo doživijo, poskusijo ter degustirajo tradicionalno dolenjsko kulinariko.«
Barbara Jerovšek zaključuje s pozivom k obisku in degustaciji tradicionalne dolenjske kulinarike.